23948sdkhjf

ABB i Västerås tar hem kraftorder från Peru

Kraft- och automationsföretaget har tagit hem en order värd 47 miljoner dollar från Consorcio Transmantaro (CTM).
ABB ska konstruera, leverera, installera och driftsätta fyra seriekompensatorer och en SVC-enhet (statisk Var-kompensering) för att stabilisera kraftflödet och öka kapaciteten i befintliga 220 kV kraftledningar.

Projektet väntas vara slutfört 2011.

-Den här lösningen är konstruerad för att stärka eltillförseln genom det befintliga nätet utan att bygga nya ledningar. Den kommer att förbättra nätstabiliteten och bidra till att tillgodose det ökande behovet av el i regionen”, säger Peter Leupp, chef för ABB:s division Power Systems i ett pressmeddelande.

Utveckling i Västerås
Tekniken utvecklas och levereras av FACTS-enheten i Västerås och i åtagandet ingår högspänningsprodukter från ABB i Ludvika.

-FACTS-lösningarna har förmågan att öka elförsörjningen genom att utnyttja den befintliga infrastrukturen och samtidigt förbättra tillförlitligheten och göra näten smartare, säger Per Haugland, global chef för ABB:s affärsområde Grid Systems och chef för ABB:s division Power Systems i Sverige.

Han fortsätter:”Det här är ett bra exempel på hur ABB:s teknik bidrar till smart och kostnadseffektiv krafttransmission och sätter fokus på miljöfrågor.”
Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094