23948sdkhjf

Pulverjätte på väg ut ur krisen

Höganäs hade förberett sig på att det skulle ta lång tid för företaget att återhämta sig från krisen, med det har gått snabbare än väntat.
Det har vänt för metallpulver företaget i Höganäs, företaget återanställer och en sommarstängning blir det inte frågan om i år, skriver Helsingborgs Dagblad.

Konjunkturuppgång
För ett år sedan sa Höganäs upp 90 kollektivanställda och tjänstemän och produktionen stod stilla ett antal veckor under sommaren.

— Vi var inställda på en lång tids återhämtning men det gick betydligt fortare än vi hade förväntat oss under 2009, säger han och berättar att semesterstoppet i fjol därför inte blev så långt som planerat, säger Sven Lindskog, finansiell chef på Höganäs AB.

Nyanställningar och återanställningar
Under hösten har Höganäs återanställt men också nyanställt.

19 personer stod på återanställningslistan för de kollektivanställda och de har alla fått komma tillbaka antingen som tills vidare anställda eller på vikariat. Dessutom har man tagit in ytterligare fyra medarbetare.

Av de tjänstemän som fick sluta fick de flesta en pensionslösning.

Peter Olsson Unionens lokala ordförande säger till Helsingborgs Dagblad att han uppskattar att man har anställt fem till tio nya tjänstemän efter nedskärningarna.

Fortfarande försiktiga
— I nedgången reducerade vi allt vi kunde och nu har vi i ett antal fall fått fylla upp. Men samtidigt försöker vi vara försiktiga. Fast det ser positivt ut så vet vi ännu inte om vi har sett alla effekterna av finanskrisen, säger Sven Lindskog till tidningen.

Han fortsätter: ”det finns en oro för vad som händer med nybilsförsäljningen då statliga stimulansåtgärder i olika länder minskas eller försvinner.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078