23948sdkhjf

Rivstart på 2010 för NIMO-KG

Miljonorder avlöste varandra under januari/februari – teknikleverantören har fått order både från nya och gamla kunder.
NIMO-KG i skånska Kågeröd är teknikleverantör åt livsmedelsbranschen och är tillverkaren bakom KG-Lyften.

Företaget fick en flygande start på 2010, på två månader hann företaget både få in, och leverera, flera nya order i mångmiljonklassen.

– Marknaden känns piggare än på länge och vi går för full maskin, säger Torsten Palmgren, marknadschef på NIMO-KG i ett pressmeddelande.

Omfattande ordrar
Nya och återkommande kunder med ovanligt omfattande order har under de senaste månaderna anlitat NIMO-KG.

Utöver redan pågående uppdrag fick företaget i början av året hastigt in tre nya stororder – maskiner som nu konstruerats och levererats på rekordtid.

Extraförsäljningen inkluderar nio maskiner, plus tilläggsutrustning, till ett totalt värde av närmare tre miljoner.

– Finanskrisen präglar fortfarande modet att göra investeringar och stora beslut har länge skjutits på framtiden, men nu anar vi en förändring. Om det är trendbrottet vi hoppas på återstår att se, säger Torsten Palmgren.

Till Ryssland och Brasilien
Sex av maskinerna har sålts via en av Europas största tillverkare av processutrustning och installeras inom kort på hamburgerfabriker i Brasilien och Ryssland.

En annan av årets första kunder är en internationell livsmedelsjätte med svenskt dotterbolag sedan millennieskiftet. För dem har NIMO-KG utvecklat en maskin som kommer att samla upp skorpsmulor för återanvändning i produktionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078