23948sdkhjf

Robotbolaget rekryterar veteran inom maskinbetjäning

Med en stark produktportfölj vill han inspirera industrin att satsa på att behålla tillverkningen i Sverige.
Kuka Robotics fortsätter sin satsning på maskinbetjäning och rekryterar ett av branschens tyngsta namn inom området, Mathias Holmqvist som anställs som Key Account Manager inom maskinbetjäning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Holmqvist kommer närmast från ABB (tidigare SVIA) där han arbetat som säljare för nyckelfärdiga automationslösningar inom maskinbetjäning. Han har en bred erfarenhet från maskinbranschen inom skärande bearbetning innan han började med automation.

– Kuka är sedan länge verksamma inom maskinbetjäning. Vad jag kan tillföra är spetskompetens inom området och min främsta uppgift blir att presentera och paketera både de lösningar som redan finns och kommande satsningar, säger Mathias Holmqvist.

Bakgrunden till Kukas senaste nyrekryteringar är den kontinuerliga tillväxten bolaget har haft de senaste åren. Utvecklingen på den svenska marknaden har gjort att fler kunder efterfrågar bolagets lösningar inom maskinbetjäning.

En stor del av Mathias Holmqvists uppdrag blir att träffa slutkunder och integratörer för att tillsammans med dessa komma fram till bästa möjliga lösningar inom automation.

– Jag ser fram emot att med Kukas starka portfölj och tekniska och innovativa lösningar få vara med och inspirera industrin att fortsatt satsa på, och behålla, tillverkningen i Sverige, säger Mathias Holmqvist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096