23948sdkhjf

Krima Rostfritt investerar i Salvagninis kantpress

Knäredföretaget med ny ägare väljer nu att med 320-tonnaren ta tillverkningen till nya höjder med kvalitet och kundfokus i centrum.
Krima Rostfritt såldes i juli 2016 till Ola Sandström, som har stora ambitioner för företaget.

– Valet av ny kantpress föll på Salvagninis B3 320/4250, efter ett noga urval där framförallt precisionen och den mekaniska adaptiva bomberingen S-Crowning, spelade stor roll, säger han.

Kravet från Ola Sandström var att kantpressen skulle klara av att bocka längder på drygt fyra meter helt rakt i så väl som i svart- rostfritt- och aluminiumplåt även där det finns urtag i bocklinjen.

Maskinen från Salvagnini Scandinavia i Värnamo är även utrustad med AMS vinkelmätning, där endast en punkt med den optiska vinkelmätningen krävs. Ihop med S-Crowning sparar det mycket tid då operatören slipper vänta på att vinkelmätningen ska mäta på flera punkter för att få ett fullgott resultat.

Pressen kan även utrustas med ATA (Automatic Tool Adjustment) och MVM (Variabel dyna) där maskinen helautomatiskt ställer upp en ny verktygsuppsättning på mindre än fem sekunder, vilket är optimalt vid korta serier och kit-tillverkning (enstycksproduktion).

Alla kantpressar kan även utrustas med robothantering Roboformer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08