23948sdkhjf

GKN i Köping får ny chef

Hon har över 12 års erfarenhet från fordonsindustrin. Det är också den första kvinnliga vd:n vid en av GKN:s europeiska enheter.
GKN Driveline har utsett Karolina Lundgren till ny vd för koncernens anläggning för tillverkning och produktutveckling i Köping. Det framgår av ett pressmeddelande.

Lundgren har tidigare varit finanschef och så kallad Operations Manager vid GKN Driveline Köping. Hon ersätter nu Jan Stenner som har flyttat till USA för att leda verksamheten vid GKN Driveline Newton.

Karolina Lundgren har över 12 års erfarenhet från fordonsindustrin, både inom GKN och Getrag och uppges vara den första kvinnliga vd:n vid en av GKN:s europeiska enheter.

GKN Driveline Köping, som firade 160-årsjubileum förra året, specialiserar sig på tillverkning och teknologi av fyrhjulsdriftssystem till några av världens ledande fordonstillverkare; FCA, Jaguar Land Rover, Volvo, Dacia, Porsche, Audi och Lamborghini.

Anläggningen i Köping har också en enhet för konstruktion och produktutveckling som bidrar till att utveckla och integrera nya system i kundernas fordon. Vid anläggningen tillverkas mer än 1,2 miljoner fyrhjulsdriftssystem årligen, inklusive det innovativa Twinster-systemet med dubbelkoppling som används i Range Rover Evoque och Land Rover Discovery Sport.

– Det ska bli spännande att tillträda denna tjänst vid en tidpunkt av tillväxt för GKN Driveline Köping. GKN fortsätter att vinna nya affärer tack vare sina innovativa fyrhjulsdriftssystem och här spelar Köping en nyckelroll. Jag ser fram emot att vidareutveckla det goda arbete som Jan och hans team har lagt ner under de senaste åren, säger Karolina Lundgren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094