23948sdkhjf

Dormer Pramet marknadsför borrkronor för gjutjärn

Leverantören av skärande verktyg har utvidgat sitt Hydra-program av utbytbara borrkronor med en ny krona för borrning i gjutjärn.
Nya R970 heter tillskottet till det existerande Hydra-programmet, som sedan tidigare innehåller två borrkronor; för stål (R950) och för rostfritt (R960). Alla tre krontyperna kan användas tillsammans med de befintliga borrkropparna av snabbstål.

Det går enkelt och snabbt att byta ut borrkronan utan att ta ut borrkroppen ur maskinen.

Borrarna finns för borrdjup 3xD, 5xD och 8xD och har självfallet invändiga kylkanaler som förbättrar kylning och spåntransport. Den exakta passningen mellan borrkronan och borrkroppen ska maximera styvheten och hålprecisionen.

Kronorna är tillverkade av micrograin-hårdmetall, som utlovas ha en mycket bra kombination av hårdhet och seghet. Den titan-aluminium-nitrid-baserade beläggningen utlovas också ha högt oxidationsmotstånd och slitstyrka, fördelaktigt vid borrning i slitande material som till exempel gjutjärn.

Huvudeggshörnen har en förstärkt utformning för stabilare gång och hörnskydd mot de krafter som uppstår då borret går ut ur materialet. Detta ökar ytfinheten och minskar risken för urflisning i arbetsstycket, som kan uppstå vid borrning i korniga material.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.173