23948sdkhjf

Verktygstillverkare utvidgar med egen svetsstation

Edeco tar kundernas precisionskrav på allvar och i januari invigdes företagets nya svetsstation, med vars hjälp företaget på minimal tid kommer att kunna serva sina kunder.
Karlstadföretaget Edeco Tool tillhör verktygsbranschens veteraner. I mer än 25 år har företaget servat kunder inom verkstads-, fordons- och energisektorn med ett brett utvalt program av precisionsverktyg.

Möjligheter för att expandera
Till Edecos nyckelområden hör kapande verktyg där Edeco saluför bandsågblad och klingor från världstillverkare som tyska Wikus. Företagets lager på Gräsdalen i Karlstad är idag Europas största inom området.

- Wikus kvalitet i kombination med vår egen kunskap har genom åren gett oss möjligheter att expandera, säger Anders Höögh, Edecos VD. Nya behov och nya användningsområden leder till successiva kompletteringar av sortimentet och vi har idag specialband och klingor för de flesta ändamål.

Egen svetsstation ger snabbare service
Med den egna svetsstationen flyttas produktanpassningarna närmre det egna ”hjärtat” och beredskapen stärks för lägen där det är bråttom och/eller där kunden har specifika krav eller maskiner som kräver udda bandlängder.

Under hösten har nödvändig utrustning köpts in och en generös bit av det egna lagret har vikts för verksamheten.

Ny medarbetare
Den kanske viktigaste investeringen har skett på personalsidan där Edeco rekryterat Thomas Håkansson, kapspecialist som efter nära 30 år valt att flytta hem från liknande befattningar i Kanada. Thomas kommer att ha ett huvudansvar för svetsstationens verksamhet.

- Med rötter i Karlstad och funderingar på att flytta hem blev kopplingen till Edeco en bra lösning för mig, berättar Thomas. Känns också spännande att tillämpa mina ”kanadensiska” erfarenheter på en helt ny marknad. Av det jag sett hittills känner jag mig dock helt och hållet ”hemma”.

På bilden: Thomas Håkansson, huvudansvarig för svetsstationen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078