23948sdkhjf

ABB förvärvar Jokab Safety

Kraft- och automationsföretaget övertar samtliga aktier i bolaget Jokab Safety International AB.
Förvärvet stärker ABB:s erbjudande inom maskinsäkerhets- och lågspänningsprodukter.

Företaget förvärvas av ABB för ett icke-officiellt belopp och affären är planerad att slutföras den 10 mars 2010, skriver ABB i ett pressmeddelande.

Jokab Safety
Jokab Safety grundades 1988 och är ett företag med svenskt ursprung som utvecklar innovativa produkter och lösningar för maskinsäkerhet. Inriktningen är praktisk tillämpning av säkerhetskrav i samband med produktion.

Företaget har cirka 120 medarbetare globalt i Sverige, USA, Kanada, Italien, Frankrike och England. Den svenska verksamheten som har cirka 65 medarbetare finns i Malmö, Kungsbacka, Stockholm, Västerås och i Jönköping.

Under 2008 hade Jokab Safety en omsättning på 25 miljoner euro.

Möta kundernas ökade krav
”Investeringen ligger helt i linje med vår strategi att bredda erbjudandet genom värdeskapande förvärv”, säger Tom Sjökvist, chef för ABB:s division Low Voltage Products.

Han fortsätter: “Genom förvärvet stärks både ABB och Jokab Safetys samlade erbjudande. Tillsammans kan vi på ett bättre sätt möta kundernas ökande krav på lågspänningsprodukter och maskinsäkerhet”.

För ABB Sverige innebär förvärvet 65 nya medarbetare som kommer in i företaget med en omfattande säkerhetskompetens.

En del av Cewe-Control
Företaget kommer att ingå i ABB-enheten Cewe-Control vilken hör till ABB:s division Low Voltage Products.

ABB-enheten Cewe-Control erbjuder idag den svenska marknaden ett brett sortiment av lågspänningsapparater, installationsprodukter och vänder sig till kunder i alla branscher såsom OEM, industri, distribution, installatörer, grossister och konsulter över hela världen.

Verksamheten finns i Västerås och Nyköping samt på elva orter runt om i Sverige. Enheten har cirka 500 medarbetare.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079