23948sdkhjf

Finskt stålkunnande fyller 50 år

Den finska stålkoncernen Rautaruukki fyller 50 år. Företaget som grundades av finska staten och sju större finska företag inom stålindustrin är idag en internationell aktör.
Den 11 februari 2010 var det 50 år sedan stålkoncernen Rautaruukki grundades, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Företaget grundades av den finska staten och sju större finska företag inom stålindustrin: Fiskars, Lokomo, Otanmäki, Outokumpu, Rauma-Repola, Valmet och Wärtsilä.

Det började i Brahe
Ruukki började sin verksamhet i Raahe, Finland, där stålverket grundades 1960 och som var den första i väst att producera stål med helt nya, kostnadseffektiva gjutmetoder.

- Under fem decennier har Ruukki förändrats från att vara en traditionell ståltillverkare till att bli en internationell aktör verksam inom flera områden inom stål och verkstadsindustrin, och är idag verksam i 27 länder, säger koncernchef och VD Sakari Tamminen.

Han fortsätter: "Företagets framgång baseras på samma grundprinciper som i begynnelsens dagar: personal med hög kompetens och långsiktiga, nära samarbeten med kunderna. Vi kommer att fira vår högtidsdag på våra arbetsplatser med våra medarbetare och kunder."

Läs hela pressmeddelandet här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079