23948sdkhjf

Semcon tar över EuroMaint Rails konstruktionsverksamhet i Örebro

Semcon har tecknat ett tvåårigt avtal med EuroMaint Rail för leverans av konstruktionstjänster vilket innebär att Semcon tar över EuroMaint Rails konstruktionsavdelning i Örebro.
Semcon har tecknat ett tvåårigt avtal med EuroMaint Rail för leverans av konstruktionstjänster vilket innebär att Semcon tar över EuroMaint Rails konstruktionsavdelning i Örebro, skriver Semcon i ett pressmeddelande.

- EuroMaint Rail överlåter all konstruktion av tågkomponenter med bas i Örebro till Semcon. Detta innebär att Semcon tar över fyra medarbetare med gedigen erfarenhet. De blir en viktig förstärkning för oss på Semcon, säger Joakim Lindgren ansvarig för avtalet på Semcon.

Tillgång till rätt kompetenser
EuroMaint Rail har behov av en mer komplett och flexibel konstruktionsenhet för att möta kundernas behov av specialanpassningar samt att nya direktiv och förordningar inom branschen kräver en allt mer specialiserad leverantör.

Semcon erbjuder en mer komplett leverans i produktutvecklingen där trenden går mot allt fler specialanpassningar med allt högre krav på spårbarheten i olika revisioner av konstruktioner, vilket Semcon har stor erfarenhet av.

– Vi har gjort ett strategiskt vägval avseende hur vi vill utveckla och tillgodose våra kunders önskemål om specialanpassningar. Det handlar också om att effektivisera vårt arbetssätt och säkerställa att vi får tillgång till rätt kompetenser och stöd även i utvecklingen av våra egna komponenter, förklarar Thomas Robertsson, tf teknikchef och projektledare på EuroMaint Rail.

Han fortsätter: "Vi är övertygade att Semcon, med sin erfarenhet från andra branscher, kan hantera konstruktion och revisionslagring på ett mer effektivt sätt. Genom vårt partnerskap kan vi också ge våra kunder mer stöd för avancerad och effektiv produktutveckling, förklarar Thomas Robertsson, tf teknikchef och projektledare på EuroMaint Rail. "
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.91