23948sdkhjf

Volvokoncernen inleder forskningssamarbete med Pennsylvania State University

Forskningssamarbetet med Pennsylvania State University kommer framförallt att handla om förbränning och effektivitet i dieselmotorer.
Under mässan RETECH 2010 (Renewable Energy Technology Conference & Exhibition) i Washington tillkännagav Volvokoncernen sitt första akademiska partnersamarbete i Nordamerika.

Pennsylvania State University har valts ut som partner inom Volvokoncernens Academic Partner Program, ett globalt program som startade 2009 för forskningssamarbete med utvalda universitet.

Strategiskt samarbete
"Vi är väldigt glada över att Pennsylvania State University har gått med i vårt akademiska partnerprogram, som nu omfattar Sverige, Frankrike och USA,"säger Jan-Eric Sundgren, ansvarig för omvärlds- och miljöfrågor inom Volvokoncernen i ett pressmeddelande, han fortsätter:

"Programmet är en del i vår strävan efter långsiktiga strategiska samarbeten som kan stärka såväl Volvos som våra akademiska partners konkurrenskraft. Universitetet hade redan pågående aktiviteter inom ett flertal områden, till exempel studentuppdrag, teknisk forskningsutbildning, biobränsleforskning och fordonssystemtestning, så samarbetet föll sig väldigt naturligt," säger Sundgren.


En värdefull erfarenhet
Forskningssamarbetet med Pennsylvania State University kommer framförallt att handla om förbränning och effektivitet i dieselmotorer, alternativa bränslen, intelligenta transportsystem samt aktiva och passiva säkerhetssystem.

"Det här är en fantastisk utveckling för fakulteten och studenterna på Penn State. Det här avtalet mellan Volvokoncernen och ett amerikanskt universitet, som är det första i sitt slag, innebär enorma möjligheter till samarbete inom forskning och utveckling och en värdefull erfarenhet för våra studenter under utbildningen,"säger Andre Boehman, professor i bränslevetenskap och materialteknik vid Pennsylvania State University.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11