23948sdkhjf

Kraftig uppgång på bilmarknaden

Personbilsregistreringarna ökade kraftigt i januari, en ökning med 37,4 % jämfört med samma månad förra året.
- Personbilsregistreringarna ökade kraftigt i januari och bekräftar den trend vi sett under de senaste månaderna med en återhämtning på bilmarknaden. Samtidigt ska vi komma ihåg att januari förra året var en mycket svag månad påverkad av lågkonjunkturen i kombination med finanskrisen, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden i ett pressmeddelande.

Lastbilssidan
På den lätta lastbilssidan var det också en uppgång. Registreringen ökade för första gången sedan juli 2008.

Lastbilsregistreringarna totalt ökade med 5,0% under januari till 2 290. Lätta lastbilar upp till 3,5 ton ökade i januari med 22,7 % och tunga lastbilar över 16 ton minskade med 50,4 %.


Miljö
Miljöbils- och diselandelen fortsätter att öka. Antalet registreringar av miljöbilar ökade under januari med 50,2% och uppgick till 5 621, medan antalet nyregistrerade dieselbilar ökade med 50,2 % i januari.

Nyregistreringarna av personbilar med koldioxidutsläpp högst 120 g/km ökade under januari med 111,5%

- Den ökade bilförsäljningen är mycket glädjande och visar att den svenska konjunkturen är på rätt väg. Ökad bilförsäljning ger tillväxt och arbetstillfällen och är positivt ur både miljö- och trafiksäkerhetssynpunkt, eftersom det innebär en förnyelse av den åldersstigna svenska bilparken, säger Bertil Moldén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062