23948sdkhjf

Tur och retur till Thailand varannan vecka

Stena Aluminium har räknat ut att de i 2009 hade en koldioxidbesparing som är lika stor som om alla älmhultsbor tog flyget tur och retur till Thailand, varannan vecka, året runt.
Återvinning av aluminium sparar stora mängder miljöskadliga koldioxidutsläpp. Under senaste året bidrog Stena Aluminiums produktion till 450.000 ton i koldioxidbesparing.

– Tillsammans med alla som återvinner och använder aluminium skapar vi en miljönytta i Älmhult som alla kan vara stolta över, säger Staffan Persson, VD för Stena Aluminium i ett pressmeddelande.

Tufft år – men miljönyttan består
Turbulensen i världsekonomin har under senaste året varit en stor utmaning även för Stena Aluminium och många kunder, bland annat med extrema prisrörelser på många råvaror.

– Men miljönyttan med återvinning rubbas inte av konjunktursvängningar. Stenas smältverk i Älmhult är det enda i Sverige som använder återvunnet aluminium som råvara. Framöver ska vi fortsätta utveckla nya kloka lösningar och innovationer och här har samarbetet med kunder, myndigheter och Älmhults kommun stor betydelse, säger Staffan Persson.

Alla som återvinner gör en viktig insats
Under verksamhetsåret 2008/2009 hanterade och återvann hela Stena Metallkoncernen cirka fem miljoner ton avfall i Europa. Det motsvarar en koldioxidbesparing på över 8 miljoner ton varje år. Det är mer än alla utsläpp från alla lastbilar, bussar, motorcyklar och mopeder i Sverige under 2008*.

– Alla som återvinner kan med rätta kalla sig miljöarbetare. Aluminium är ett material på stark frammarsch, både som konstruktions- och designmaterial så vi ser framtiden an med tillförsikt, avslutar Staffan Persson.

* Enligt Vägverkets årsrapport 2008 släppte dessa ut ca 7,2 miljoner ton koldioxid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094