23948sdkhjf

Lean i produktutvecklingen

Uddevallaföretaget Famico har tagit med Lean-tänkandet i produktutvecklingen av hanteringsutrustning för att hjälpa kunderna att bli mer kostnadseffektiva.
Famico har 10 års erfarenhet i att ta fram lösningar för att effektivt hantera intern logistik för olika sorters emballage och återvinningsmaterial.

För industrier med många produktionsställen, och i spånhanteringen med flera metallfraktioner att ta vara på, blir truckkörningen med alla tomkärlsreturer både störande och onödigt omfattande.

- Genom att ha med Lean-tänkandet blir vinsten för arbetsmiljön och plånboken uppenbara, säger Örjan Nordlund på Famico. Det ger lugnare verkstadsmiljö med färre olycksrisker av mindre truckkörning.

Viktigt för arbetsmiljön
Famico har med sina produkter inte bara tänkt på att minska kostnaderna för företagen, produktutvecklingen har också med personalen och arbetsmiljön att göra. Den manuella hanteringen minskar, vilket är positivt för personalen då det minskar belastningsskador.

Tid att se över verksamheten
I lågkonjunkturstider har företag tid att se över verksamheten och trots att Famico har märkt av lågkonjunkturen så kör företaget vidare stort sett som vanligt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062