23948sdkhjf

Nytt University Technology Centre i London

SKF har tecknat ett femårskontrakt med institutionen för maskinteknik vid Imperial College London för att etablera nästa SKF University Technology Centre för tribologi*.
Kontraktet är till att börja med på fem år och kommer att fokusera på forskning inom området modellering vid simulering av tribologiska system.

Målet för samarbetet är att ytterligare minska friktion och nötning och därigenom öka brukbarhetstid och miljömässiga prestanda hos SKFs produkter.

Doktor Alan Begg, chef för SKF Group Technology säger i ett pressmeddelande att: "Kontraktet bygger på det långa förhållande som SKF har haft med Imperial."


Användbar forskning
Professor Hugh Spikes, kommer att leda teamet vid Imperial. Hän är chef för forskningsgruppen för tribologi och har publicerat över tvåhundra skrifter och patent inom detta område.

– Det är mycket spännande för oss att formalisera vårt förhållande med SKF på det här sättet. Det kommer inte enbart att stödja vår grundforskning inom tribologi utan också se till att denna forskning snabbt används i verkliga tillämpningar, till exempel att rullningslager kan arbeta med längre friktion och därigenom förbruka mindre energi, säger professor Spikes.


Läs mer om: SKF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094