23948sdkhjf

Verktygsspecialist breddar sortimentet

Edeco Tool etablerar ett samarbete med tyska Mahr och sluter en 25 år gammal cirkel.
Edeco Tool har sedan 1984 byggt en plattform utifrån sina fyra produktområden kapande, skärande och hållande verktyg samt uppspänningsteknik.

Sedan 1998 ingår Edeco i Indutrade AB, där Edeco tillhör affärsområdet Industrial Components.

25-års jubileum
Under sitt nyligen avslutade jubileumsår – Edeco fyllde 25 år 2009 – har ett beslut successivt vuxit fram om att bredda sortimentet. Då kontakten för en tid sedan etablerades med tyska MAHR, kändes det som rätt tidpunkt att realisera tankegångarna.
Mätteknik anses samtidigt vara ett område som på ett bra sätt kompletterar de befintliga verksamhetsgrenarna.

- I våra interna diskussioner har vi sökt ett angränsande område till framför allt skärande verktyg, berättar Anders Höögh, Edecos VD. Då kontakten uppstod med MAHR kändes det rätt redan från dag ett. Våra kunder inom fordons-, verkstads- och stålindustrin har vid sidan av våra produkter också ett behov av mätverktyg. Genom att bredda vår portfölj blir vi en mera komplett leverantör.

Inte helt nytt
Försäljning av mätverktyg är heller inte helt nytt för Edeco. Då företaget grundades 1984 var mätverktyg under några år en del av sortimentet.

- Historiken är en rolig detalj i den här processen, säger Anders Höögh. Återförenandet med mättekniken innebär verkligen att cirkeln är sluten.

Ny försäljningschef
Lars Eriksson är Edecos försäljningschef och områdesansvarig för det nya affärsområdet.

- Lanseringen av det nya programmet är en kick för alla inom organisationen, avslutar Lars Eriksson och får medhåll av Christian Lundqvist, som kommer att arbeta med försäljningen av mätverktygen. Vi hade aldrig gått in i diskussioner kring det här om vi inte känt att vi har rimliga möjligheter att lyckas.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094