23948sdkhjf

Volvo Lastvagnar ingår ramavtal med Deutsche Post DHL

Deutsche Post DHL moderniserar sin fordonspark och har utsett Volvo Lastvagnar till huvudleverantör av lastbilar. Leveransen kan komma att omfatta upp till 1800 lastbilar.
Volvo Lastvagnar blir huvudleverantör av tunga lastbilar till Deutsche Post DHL i Finland, Sverige och Storbritannien, i första hand inom tjänsteområdena Express, Freight och Supply Chain. Vid behov kan ramavtalet utökas till andra länder i Europa, huvudsakligen Belgien, Nederländerna, Luxemburg och Tyskland.

- Vi är stolta över att Deutsche Post DHL har valt oss som sin huvudleverantör. Vi har samma fokus på hållbar tillväxt. Vårt mål är att utöka samarbetet, särskilt på miljöområdet, för att hitta gemensamma vägar att hantera de utmaningar som transportbranschen står inför, säger Staffan Jufors, vd på Volvo Lastvagnar.

Moderniseringen av Deutsche Post DHL fordonspark är en del av företagets klimatskyddsprogram GoGreen. Målet med programmet är att ha sänkt koldioxidutsläppen för varje brev och paket som skickas, varje ton last som transporteras och för varje kvadratmeter lageryta som utnyttjas med 30 procent år 2020.

För att klara detta kommer Deutsche Post DHL gradvis att byta ut sin flygplansflotta och fordonspark, arbeta med projekt för alternativa fordon och utbilda sina förare i bränsleeffektiv körning.

- Att modernisera vår fordonspark är ett viktigt led i vårt klimatskyddsprogram GoGreen. Och de nyförvärvade fordonen kommer i hög grad att kunna bidra till vårt fortsatta arbete för miljön, säger Hugo Eckseler, inköpschef på Deutsche Post DHL.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094