23948sdkhjf

ABB får stor kraftorder till vindkraftprojekt på Grännaberget

Ordern är ett totalåtagande som bidrar till tillförlitlig och energieffektiv kraftöverföring i ett av södra Sveriges största vindkraftprojekt
ABB , det ledande kraft- och automationsföretaget, har tagit hem en stororder från Jönköpings Energi Nät AB som gäller anslutningen av en ny vindkraftpark på Grännaberget. Ordern är ett totalåtagande som både inkluderar installationer i anslutning till vindkraftparken och en förstärkning av 40kV-nätet mellan Gränna och Huskvarna.

Vindkraftparken som är belägen på en höjdplatå nordost om Gränna kommer att bestå av totalt 13 vindkraftverk på 2,3 MW vardera och är ett av de hittills största vindkraftprojekten i södra Sverige.

ABB ska också leverera och förlägga en 6 kilometer lång 40kV markkabel från den nya mottagningsstationen vid Brahehus till kraftstationen i Röttle utanför Gränna. Vid stationen i Röttle görs också en utbyggnad med 40kV Combinedbrytare samt ny relä- och kontrollutrustning.

”Det känns mycket inspirerande att få bidra med tillförlitlig och energieffektiv ABB-teknik i den här vindkraftsatsningen. Nätanslutning av vindkraft är ett snabbt växande område för oss inom ABB, inte minst här i södra Sverige”, säger Ingemar Gustafsson, kundansvarig säljare vid ABB i Jönköping.

Vindkraftparken tas i drift i början av 2011 och kommer då att leverera 65 GWh, vilket motsvarar 6,5 procent av Jönköpings Energis nätomsättning.

ABB ( www.abb.com ) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i runt 100 länder och har ungefär 120 000 medarbetare.
För mer information, kontakta

ABB AB
Ingemar Gustafsson
Kundansvarig säljare
Tel: 036-15 46 04
ingemar.gustafsson@se.abb.com

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094