23948sdkhjf

Saab-entusiaster i konvoj för Saab

Saab-ägare över hela världen manifesterade under söndagen för att GM ska sälja Saab Automobile och i Trollhättan körde nästan 2 000 entusiaster genom staden.
Konvojen med Saabar startade vid Saab-museet på gamla Nohab-området i Trollhättan kl. 13.00 och körde till huvudporten vid Saab Automobile på Stallbacka.

På mer än 30 platser i Europa, Asien, USA och Australien gjordes liknande manifestationer för att visa sitt stöd för de anställda på Saab och för att bilmärket skall leva vidare.

Bakom manifestationen står bland annat Saab Turbo Club of Sweden och klubbens ordföranden Claes Robertsson är kritisk mot de olika beskeden om nedläggning från GM-ledningen.
– Efter alla turer har vi väl börjat tröttna på de här svängningarna fram och tillbaka. Ena stunden är det positivt, i nästa säger GM "nej, vi lägger ned". Så har det hållit på fram och tillbaka och det börjar kännas lite jobbigt. Vi hoppas väl på ett definitivt besked och naturligtvis ett positivt sådant om inte alltför lång tid, säger Claes Robertsson till Sveriges Radio.

Källa: sr.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11