23948sdkhjf

Autoliv “Årets leverantör” hos kinesiska biltillverkaren Chery

Autoliv Inc. har fått det ansedda priset “Årets leverantör” av den kinesiska biltillverkaren Chery Automotive.
Chery Automotive, som är en av de tio största biltillverkarna i Kina, utsåg Autoliv till vinnare av priset under sitt årliga underleverantörsmöte i Dalian i Kina. Autoliv Vehicle Safety Systems (ACS) i Shanghai fick priset för företagets höga kvalitet, leveranssäkerhet, konkurrensförmåga och produktutveckling.

“Vi är mycket hedrade över att få detta pris från Chery och det visar vilken betydelse säkerhet har också för de kinesikska biltillverkarna.”, säger George Chang, VD för Autoliv i Kina. “ Utmärkelsen är ett resultat av det samlade arbetet av alla våra anställda”, förklarar han.

Autoliv utvecklar och tillverkar säkerhetsbälten (med bältessträckare), frontal- och sidokrockkuddar, bilrattar samt säkerhetselektronik för Chery. Produkterna går både till den lokala marknaden och på export.

“Detta är ett viktigt bevis på att vi är den ledande leverantören av bilsäkerhet till de lokala kinesiska biltillverkarna” anser Jan Carlson, VD och koncernchef för Autoliv Inc.

”Kina svara numera för nästan 10% av vår försäljning, och vår marknadsandel i Kina närmar sig snabbt 30 procent för krockkuddar och säkerhetsbälten” tillägger Jan Carlson.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078