23948sdkhjf

Fortfarande full rulle hos Faurecia

Medan man på Faurecia i Torsås väntar på besked om den planerade flytten, rullar produktionen på för fullt.
I fjol kom beskedet om att fem tillverkningslinjer från Faurecia i Torsås skall flyttas till Pisek i Tjekiet. Detta berör 75 personer av 240 anställda på fabriken, men än har medarbetarna inte fått besked om när det kommer att ske.

– Ännu så länge är det ganska tyst om tidpunkten för den fortsatta flytten av produktion. Det är dock planerat att fem tillverkningslinjer ska flyttas till Tjeckien i år och det berör 75 av våra medarbetare. Hur många av dem som är tjänstemän vet vi inte. Vi hoppas att flytten inte blir av alls, eller senareläggs. Ju längre tid vi får ha kvar kunskapen, ju större är chansen att vi hinner får in nya order i produktionen, säger IF Metalls ordförande Liselotte Palmqvist.

Platschef Claes-Olof Olofsson säger till Oskarshamns-Tidningen: ”Det rullar på bra och vi ser just nu över produktionen för hela året. Det är leveranserna till Volvo och Ford Europa som är på en högre nivå än tidigare beräkningar. Så fortfarande har vi 15-20 inhyrda medarbetare”, säger platschef Claes-Olof Olofsson.

Källa: Barometern (Oskarshamns-Tidningen)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078