23948sdkhjf

Hyundai Steel inviger sitt första kompletta stålverk

Hyundai Steel Company har nu öppnat det nya kompletta stålverket i Dangjin i Sydkorea, med en årlig kapacitet av 4 miljoner ton.
Hyundai Steel Company, som ingår i Hyundai Automotive Group, siktar på att öppna ytterligare en masugn år 2011, för att då nå en kapacitet på 8 miljoner ton per år.

– Hyundai Steels investering på 5 miljarder US-dollar (ca 35,5 miljarder SEK) har resulterat i det mest avancerade, miljövänligaste och kompletta stålverket i världen, vilket också är i linje med regeringens politik om grön tillväxt, sa Hyundais styrelseordförande Chung vid invigningen.

– Det nya stålverket kommer att ge vårt bilföretag ett försprång i konkurrensen, eftersom vi försäkrar oss om att utveckla egen ståltillgång av högsta kvalitet samtidigt som vi bidrar till landets ekonomi.

Miljövänligt stålverk
Masugn No 1 har en invändig volym på 5 250 kubikmeter och i den nya ugnen används den allra senaste miljövänliga teknologin. Miljöaspekterna vid det kompletta stålverket fanns med i planeringen, vilket skiljer det nya verket från andra fabriker där miljöutrustning installerats i efterhand.
De allra senaste metoderna för utsläppskontroll har byggts in i stålverkets konstruktion. Ett exempel på detta är den inkapslade anläggningen för behandling av råmaterial, som förhindrar att damm från järnmalm och koks förorenar grannskapet.

Ökad sysselsättning
Hyundai Steels kompletta stålverk bidrar också till att förbättra den koreanska ekonomin genom fler arbetstillfällen och affärsmöjligheter för små och medelstora företag, det handlar om totalt ca 170 000 nya jobb.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126