23948sdkhjf

Somas står stadigt

Ventilproducenten Somas har inte känt av finanskrisen. Medarbetarna arbetar för fullt och företaget investerar i ny teknik.
Hos Somas är orderböckerna väl fyllda. De har ett brett sortiment och produktion till flera branscher. Tidigare var produktionen riktad mot skogs- och processindustrin men nu levererar företaget även till shipping och energisektorn.

– Det känns väldigt bra att vi satsade på en breddning till andra branscher. Konjunkturen slår ju olika hårt i branscherna. Att stå på flera ben är idag strategiskt riktigt, säger Peter Hägg, vd och delägare i familjeägda Somas.

Företaget kommer bland annat att vara med när solkraften byggs ut i Sahara-öknen.

Somas har idag 120 anställda fördelat på Sverige, Norge och Frankrike. I Sverige finns företaget på två orter, i Säffle och Helsingborg.

Ny teknik

Nu får företagets alla avdelningar information samtidigt. Företaget har investerat i ett nytt informationsprogram från Sogeti.

– Vi har faktiskt över 20 datastationer ute i verkstäderna, där de anställda fortlöpande får information om allt som rör Somas. Vi är också uppkopplade datamässigt mot kunderna vilket underlättar för teknikerna och folket i produktionen, säger Jan-Åke Lind, IT-ansvarig i Somas.

På skärmen kan medarbetarna följa med utvecklingen, lyser det grönt är allting som det skall vara, gul är en varningssignal och röd betyder att någonting är helt fel.

– Vi vill helst inte se den röda färgen. För oss är det grönt som gäller, säger Peter Hägg.

Källa: Säffletidningen

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14