23948sdkhjf

Litet företag med stor kunskap

Karlskogaföretaget Swetech har hittat sin nisch, de är ensamma om sin teknik och utvecklar verktyg till extrema förhållanden.
Swetech har enbart fyra anställda, de är specialiserade inom Civil explosivämnesteknik med inriktning mot oljeprospektering samt sjösäkerhet.

När Swetech har behov för kompetens som inte finns inom företaget anlitar de företag i närområdet.
– Har vi något som ska klara rost diskuterar vi med Bodycote, gäller det krut tar vi det med Eurenco och så vidare, säger Swetechs huvudägare och verkställande direktör Staffan Karlsson till KarlskogaKuriren.

– Från första början har vi jobbat tillsammans med Schlumberger som är ett av världens ledande serviceföretag inom oljeprospektering, berättar Staffan Karlsson.

Swetech har bland annat utvecklat en speciell teknik för hur man lossnar borrkronan om den sätter sig fast.
– När man borrar djupt ner slits borrkronan och behöver tas upp för att slipas. Det är inte ovanligt att borrhålet rasat igen eller att det svängt så att man inte får upp kronan. Det är då våra verktyg och lösningar kommer till användning, förklarar Staffan Karlsson.

Största delen av Swetechs produkter går på export och trots att företaget kan märka en nedgång under lågkonjunkturen tror de på att det kommer att gå upp igen.

– Vi har ensamrätt i världen på den teknik vi använder för civila ändamål och våra konkurrenters teknik har inte samma exakthet, säger Staffan Karlsson.

Källa: KarlskogaKuriren

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094