23948sdkhjf

Damstahl ser en mycket bra marknad för rostfritt stål

Stark efterfrågan från slutförbrukarna i kombination med gradvis stigande priser har visat sig bli ett bra recept.
Damstahl ser att de goda tiderna är tillbaka. Det framgår av den färska månadsrapporten för april.

– De positiva förväntningarna för 2017 håller i sig. Detta trots att priset på varmvalsade produkter befinner sig under press, energisektorn fortfarande inte upplever någon konkret uppgång, Brexit med mera. Ja till och med Trump förväntas enbart ha en kortsiktig negativ effekt på marknaden för rostfritt stål, säger vd Peter Sjödahl.

Årets första kvartal på den svenska marknaden för rostfritt stål sammanfattas som mycket bra. Stark efterfrågan från slutförbrukarna i kombination med gradvis stigande priser har visat sig vara ett bra recept.

På grund av ett större antal helgdagar kommer andra kvartalet troligen att bli mer utmanande. De allmänna utsikterna för den svenska marknaden är fortfarande mycket positiva för resten av året, menar stålföretaget.

I nyhetsflödet under kvartalet noterar Damstahl vidare att Bravida, leverantör av installation och service för el, vs och ventilation, har förvärvat det norska installations- och serviceföretaget Oras. Oras har 700 anställda och en årlig omsättning på cirka 1,2 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094