23948sdkhjf

Nya idéer till Scalae

Produktutvecklarna Scalae AB förstärker sitt designteam och rekryterar en Creative Director.
Funktionell och inspirerade design är idag nödvändiga ingredienser för att en produkt skall lyckas på marknaden. I produktens utvecklingskedja måste de kommunikativa aspekterna och mjuka värderingarna byggas in från start. Detta är en erkänd hygienfaktor i dagens produktutvecklingskedja, ändå är det få som tillämpar det.

"- Genom rekryteringen av Magnus Göransson förstärker vi ytterligare vårt redan framgångrika erbjudande. Vi är övertygade om att vår unika metod - Integrerad Industridesign - där industridesigners och konstruktörer på effektivaste sätt samarbetar genom hela produktutvecklingsprocessen leder till innovativa och lönsamma produkter med utpräglad och säljande design.” säger Anders Cederberg, VD på Scalae.

Magnus Göransson har bred erfarenhet inom flera olika områden, bl.a. medtech och telekom. Han har arbetat för flera designstudios och företag i olika länder, senast på Sony Ericsson. Inspirationen finner han främst hos människors beteenden samt former och smarta lösningar i vår omgivning.

"- Vi registrerar på mindre än en sekund om vi gillar en produkt eller ej, och vi kommer leva med dess ergonomi och funktionalitet under hela dess livscykel. Det förtroende produkten bygger är i förlängningen det värde som användaren tillskriver tillverkaren. Jag vill påstå att det fortfarande råder en obalans i produktutvecklingen, med för stort teknikfokus och för litet användarfokus, och detta vill jag ändra på. Design och teknik är inga motparter, vilket en del tycks tro. Det bästa resultatet nås genom en tidig integrering och ömsesidig respekt från alla involverade kompetenser. I Sverige finns en mycket stark traditionell och styrande ingenjörsnorm, som måste kompletteras med ett aktivt designtänkande för att vi skall vara konkurrenskraftiga i framtiden”, säger Magnus Göransson Creative Director på Scalae.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062