23948sdkhjf

Varsel på FeRex AB

FeRex AB tvingas varsla personal på grund av oklarheter om fortsatt produktion till ScanMast.
För mindre än ett år sedan skrev Ferex kontrakt med det nybildade företaget ScanMast om tillverkning av master och torn. För FeRex innebär det då tecknade avtalet att cirka 20 st. årsarbetskrafter tryggas.

– Det här såg då ut som ett perfekt avtal för oss på FeRex, speciellt i de tider som rådde då. Vi kunde göra ett antal nyanställningar i Smedjebacken samtidigt som vi kunde undvika varsel i vår fabrik i Byske, säger Hans Sundquist, vd på FeRex.

Tillverkningen har pågått under 2009 men inför det kommande året finns en del oklarheter om fortsättningen vilket medför att Ferex nödgas lägga ett varsel för de 20 personer som varit involverade i produktionen.

– Sånt här känns aldrig bra men vi måste vidta denna åtgärd nu för att inte hamna i en besvärlig situation. Våra offerter för tillverkningen går ut nu på fredag så vi kan inte vänta längre kommenterar Hans Sundquist och tillägger

– Jag vet inte om ordet finns men jag vill kalla åtgärden för säkerhetsvarsel. Om kontraktsläget klaras ut så kommer vi så snabbt som möjligt att återta våra varsel och satsa på en effektiv produktion under 2010.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094