23948sdkhjf

ABB tar hem order värd 54 miljoner dollar

ABB-teknik ska stärka tillförlitligheten och öka anläggningseffektiviteten i Sydafrikanska Eskoms kraftanläggningar.
ABB har tagit hem en order värd 54 miljoner dollar från det ledande sydafrikanska energiföretaget Eskom avseende leverans av elektrisk utrustning och automationslösningar som ska förbättra tillförlitligheten och energieffektiviteten vid tre av Eskoms största kraftanläggningar.

Som huvudleverantör av den nyckelfärdiga installationen har ABB i uppdrag att konstruera, installera och driftsätta den elektriska utrustningen och automationsutrustningen. ABB ska också göra en analys och uppgradering av motordriften i anläggningarna för att höja effektiviteten och förlänga livslängden på kraftvärmeverken, som ligger i landets nordöstra del. Varje anläggning har sex kraftgenererande enheter, med en sammanlagd effekt på runt 4 000 MW.

”Energieffektiv kraftgenerering kan bidra väsentligt till vår gemensamma strävan att minska bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp”, säger Peter Leupp, chef för ABB:s division Power Systems. ”Med hjälp av vår innovativa teknik, globala erfarenhet och kunskap inom kraftgenereringsprocesser kan våra kunder stärka tillförlitligheten och effektiviteten i sina kraftanläggningar.”

ABB ska leverera nyckelutrustning såsom torrisolerade transformatorer och energieffektiva varvtalsreglerade drivsystem samt ett antal andra produkter till anläggningarna. Drivsystemen kommer att optimera prestandan, och därmed energieffektiviteten, i matarvattenpumparna som vanligtvis kräver runt 2,5 procent av all energi som ett koleldat kraftverk genererar.

Eskom ansvarar för generering, överföring och distribution av nästan 95 procent av Sydafrikas elektricitet. Sydafrika enbart står för runt tre femtedelar av all elförbrukning på hela den afrikanska kontinenten.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11