23948sdkhjf

Linköpingföretag på förkant

Beamways spårtaximodell har utvecklats under ca tre år, nu visas spårtaxin på COP15, Bella Center i Köpenhamn.
Spårtaxi är ett revolutionerande nytt sätt att utföra lokala persontransporter i städer. Spårtaxi förenar bekvämligheten och reshastigheten hos bilen med miljöfördelarna hos kollektivtrafik.

Beamways har konstruerat en fullt fungerade demonstrationsmodell av sitt spårtaxisystem. Modellen visas för första gången på spårtaxikonferensen Podcar City Conference 3 i Malmö 9-10 december. Därefter kommer modellen att flyttas till Bella Center i Köpenhamn där FN’s klimatkonferens pågår. Modellen kommer att användas för att demonstrera hur spårtaxi kan spela en roll i att minska utsläppen av växthusgaser från våra persontransporter.

“Det är en stor ära för oss att vara representerade på COP15”, säger Bengt Gustafsson, vd på Beamways, “Vi tror att vår modell kan bidra till att öka förståelsen hos deltagarna i klimatkonferensen för hur spårtaxi fungerar och vilka utsläppsreduktioner ett införande av spårtaxi kan medföra”.

Beamways spårtaxikoncept har hittills utvecklats under ca tre år. Företaget är inne i en utvärderingsfas där olika studier som ska verifiera spårtaxisystemets genomförbarhet utförs. Konceptets principer har också patentsökts. Efter denna period kommer Beamways att behöva ytterligare kapital för att bygga den testbana som behövs för att slutgiltigt verifiera spårtaxikonstruktionen.

Parallellt med det tekniska arbetet engagerar sig Beamways i informationsverksamhet, spårtaxistudier och forskning, samt utför marknadsaktiviteter.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094