23948sdkhjf

Återvinning innebär stor koldioxidbesparing

Under senaste verksamhetsåret bidrog Stena Metallkoncernens återvinning i Europa till 8,1 miljoner ton i koldioxidbesparing. Det motsvarar utsläppen från 7,6 miljoner flygresor tur och retur till Thailand.
Bilar, elektronik, förpackningar och andra konsumentprodukter produceras, konsumeras och kasseras av oss alla. Det blir aktuellt inte minst i juletid, årets största konsumtionshelg.

Återvinning gör det möjligt att undvika stora mängder miljöskadliga koldioxidutsläpp. Om materialen i avfallet Stena Metallkoncernen hanterar och återvinner hade ersatts med nya råvaror från skog, olja eller gruvor skulle koldioxidutsläppen öka med 8,1 miljoner ton vid användning av fossila energikällor. Återvinningen gör det på så sätt möjligt att skapa en avsevärd miljönytta och en bättre hushållning med begränsade naturresurser.

Koncernens nära samarbete med kunder, kommuner, myndigheter och allmänheten har stor betydelse för att skapa miljövinsten i återvinningen.

Under verksamhetsåret 2008/2009 2008/2009 hanterade Stena Metallkoncernen cirka fem miljoner ton järn, metaller, papper, plast, farligt avfall, elektronik och övrigt verksamhetsavfall i Europa. Det motsvarar en koldioxidbesparing på 8,1 miljoner ton varje år, vilket är mer än utsläppen av koldioxid från alla lastbilar, bussar, motorcyklar och mopeder i Sverige under 2008*.

* Enligt Vägverkets årsrapport 2008 släppte dessa ut ca 7,2 miljoner ton koldioxid.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109