23948sdkhjf

Ryskt varmvalsverk satsar på svensk teknik

Det första Shapelinesystemet tas i drift i varmvalsverket Mechel i Ryssland.
Den ryska ståltillverkaren Mechel blir det första företaget att installera det nyutvecklade integrerade mätsystemet från Shapeline AB och Mesacon Messelektronik GmbH. Systemet, som utvecklats särskilt för varmvalsverk, erbjuder positions och planhetskompenserade tjockleksprofiler.

Miljön i ett varmvalsverk är väldigt krävande. Rök, ånga, vatten och hetta utgör svårigheter både för att kunna mäta korrekt och för att känsliga elektroniksystem ska kunna överleva lång tid. Sensordelen av Shapelinesystemet har monterats på Mesacons beprövade C-ram. Luftknivar, värmesköldar och både aktiva och passiva kylelement används för att kunna garantera lågt underhållsbehov, lång systemlivslängd och pålitliga data.

“Detta är en mycket viktig installation för oss”, sägen Pär Kierkegaard, VD för Shapeline. “Den utgör samtidigt tre viktiga landmärken: Det första kommersiella systemet i ett varmvalsverk, det första integrerade med Mesacon och dessutom vår första installation i Ryssland!”

Sergey Ogorodnikov, chef över enheten för avancerad utveckling vid Chelyabinsks Metallurgiska Fabrik, Mechel, säger: “Att se information presenterad med sådan noggrannhet i denna krävande miljö är väldigt användbart för oss. Nu kan vi använda dessa data till att förbättra och effektivisera vår produktion. Med det integrerade systemet kommer vår kunskap om vår produkt redan i detta tidiga produktionssteg att vara mycket detaljerad och effekten av förändringar och ändrade inställningar kan snabbt avgöras.”

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

1.281