23948sdkhjf

Ledande stålbroentreprenör i Norden

Under hösten har finländska Ruukki utsetts till stålbroentreprenör för ett betydande antal stora stålbroar i Norden till ett sammanlagt ordervärde av ca 280 miljoner kronor.
Ruukkis samlade kompetens i hela värdekedjan från eget stålverk till montage av stålbroar i komplicerade projekt rimmar väl med marknadens efterfrågan. Fördelar skapas både för kund och beställare genom tidig dialog för att sänka projektrisken, hålla hög total kostnadseffektivitet och tidseffektivt byggande.

- Grundläggning med stålrörspålar minskar andelen svetsarbete på byggplatsen väsentligt genom att vi kan leverera prefabricerade stålrörspålar i skräddarsydda längder. Då kortar vi ner byggtiden väsentligt och sänker projektrisken också, säger vd Sami Rantala från företaget Insinööritoimisto Seppo Rantala OY. Rantala är beställare av de två senaste broprojekten i Finland, med ordervärde 4 miljoner euro för Ruukki. I Kuopio ska ett tjugotal brostöd längs landsväg 5 förstärkas med sammanlagt nästan 6000 meter stålrörspålar av grova dimensioner försedda med bergskor. Dessutom levereras det sammanlagt ca 15000 m total längd av stålrörspålar till ställningsbyggande för både projektet i Kuopio och bron i Särkijärvi, Tammerfors. Stålbrobalkarna och stålrörspålarna tillverkas i Finland i Ruukkis fabriker.

Ruukki har kontinuerligt utvecklat sin position som ledande stålbroentreprenör i Norden. Just nu pågår ett projekt med tre vägbroar och en järnvägsbro i Strömstad i Sverige. I Norge pågår byggandet av Kråkeroys lyftbro. Ruukki levererar till båda dessa projekt stålbroöverbyggnaderna inklusive montage. I det norska projektet ingår också leverans av stålrörspålar. Utöver dessa projekt har Ruukki komponentleveranser till Golden Horn bron i Vladivostok, Ryssland samt Norra bron i Polens huvudstad, Warszawa.

Ruukkis infrastrukturverksamhet fokuserar på stålbroar, stålrörspålar för hamnar och grundläggning av industri- och husbyggnader. Ruukki erbjuder också kompletta bullerskyddssystem inklusive projektering och montage samt vägräckesprofiler från egen tillverkning för leverans.

Bildkälla: Ruukki, fotograf Seppo Kaksonen

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.422