23948sdkhjf

Tillverkaren i Örnsköldsvik köps upp

Verksamheten omfattar pulverlackering, inglasning och fönsterrenovering med aluminiumprofiler.
Ånäsetbaserade Alab Aluman har köpt rörelsen i Astral med överlåtelse den 20 mars. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ånäset är en tätort i Robertsfors kommun cirka 1,3 mil nordost om Robertsfors i Västerbotten.

Astral grundades år 1982 och man har genom åren utvecklat verksamheten till att innefatta pulverlackering, inglasning och fönsterrenovering med aluminiumprofiler.

Verksamheten bedrivs i Gålnäs industriområde en mil söder om Örnsköldsvik. Alab äger varumärket Astral som beskrivs som ett av de första svenska systemen för inglasning samt fönsterrenovering med aluminiumprofiler.

Hur många anställda ökar ni med genom det här?

– De var 26 anställda på Astral i januari. Beläggningen har dock hunnit gå ner så i nuläget är det sex stycken som vi återanställt till att börja med, uppger Alabs vd Hans Granholm för Metal Supply.

Alab grundades 1967 och består i dag av två bolag. Alab Aluminiumsystem med två fabriker i Trehörningsjö och Alab Aluman med en fabrik i Ånäset och nu även en i Örnsköldsvik.

De arbetar med glasbärande byggsystem i både stål och aluminium och har egna inglasningssystem för både veranda och balkong. Bolaget har egna profilsystem samt pulverlackering för både aluminiumprofiler samt för sina stålprodukter.

Omsättningen är totalt för båda bolagen cirka 160 miljoner kronor och de har cirka 90 anställda.

Alab är helägda dotterbolag till P Wikström J:r. I koncernen finns även Olofsfors och Iggesund Forest. Koncernen har en omsättning på 650 miljoner kronor och har cirka 250 anställda i fem länder.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096