23948sdkhjf

Hur skall det gå för Saabs underleverantörer?

Osäkerheten omkring Saab gör företagets underleverantörer oroliga, men det finns företag som redan tagit med Saabs undergång i beräkningarna.
Beskedet om att affären mellan Koenigsegg Group Ab och Saab inte blir av, gör att många underleverantörer är oroliga. Det är svårt att se hur det egna företaget kommer att påverkas, men det finns också företag som har tagit detta med i beräkningarna och har en plan för framtiden.

– Saab är en viktig kund för oss, men vår verksamhet står inte och faller med dem. Vi har tagit fram en skuggbudget för det alternativet att Saab lägger ner. Det skulle innebära neddragningar hos oss, säger Per-Ewe Wendel vd för Plastal Industri AB till Sydsvenskan.

– För Haldex har det på kort sikt liten betydelse om Saab skulle lägga ner, säger Ulf Ahlén, divisionschef på Haldex Traction. Däremot kan det på lång sikt slå mot kompetensen inom fordonsindustrin.

Företaget Movomech har redan fått en order från Saab till deras nya produktionslinje för nya 9-5, men ordern har inte levererats än.

– Vi har varit väldigt försiktiga med Saab på sistone och påverkas väldigt lite av det, säger Movomechs vd Arne Ask.

IAC:s fabrik i Färgelanda levererade i måndags formsprutade inredningsdetaljer till fabriken i Trollhättan och kontrakten med Saab står för ca 40 % av företagets omsättning.

IAC:s platschef Stefan Toreld kunde inte igår säga hur den uteblivna affären mellan Koenigsegg och Saab påverkar företaget.

– Det är alldeles för tidigt att dra några slutsatser av detta. Vi kommer nu att ta kontakt med Saab och GM för att diskutera det uppkomna läget säger han till Bohusläningen.

Källa: Sydsvenskan, Bohusläningen

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094