23948sdkhjf

Saab-affären åt skogen

Efter ett halvt års intensivt arbete gick Koenigsegg Group AB igår ut med ett pressmeddelande om att det inte blir någon Saab affär.
Framtiden för Saab Automobile är nu oviss, Koenigsegg Group AB drar sig ur och kvar står en skara oförstående medarbetare som har jobbat hårt för att få affären i hamn.

”Vi beklagar att vi efter sex månader av intensivt och målinriktat arbete har kommit till den smärtsamma och svåra slutsatsen att vi inte kommer att kunna genomföra förvärvet av SAAB Automobile”, säger Christian von Koenigsegg i en kommentar.

GM skriver i ett pressmeddelande att de är mycket besvikna över beslutet och att de i dagarna framöver kommer analysera situationen. I nästa vecka kommer företaget att meddela vad som kommer att ske.

För de anställda kom beskedet mycket oväntat, de hade fått nytt hopp omkring Saab, tidigare på månaden återanställde Saab personal
Anette Hellgren ordförande för facket Unionen på Saab Automobile säger till Göteborgsposten idag:
”Det är jätteviktigt att processen inte avstannar. Vi får blicka framåt”

Det kinesiska bolaget BAIC som tillsammans med Koenigegg skulle ha tagit över Saab, kommer nu analysera situationen och se över vilka alternativ som finns. BAIC har fortfarande planer om att bli mera global.

Källa: Pressmeddelande GM, Göteborgsposten, E24

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096