23948sdkhjf

”Sprut & Bränn” ser nu åter framtiden med tillförsikt

ADAL Lackeringsteknik AB har i nybildat dotterbolag förvärvat inkråmet och verksamheten i f.d. Industrilackeringen Sprut & Bränn i Eskilstuna AB.
Sprut & Bränn i Eskilstuna startade sin verksamhet i 1944, men har aldrig någonsin upplevt sådan ordernedgång som vid årsskiftet 2008-2009. Det gjorde att företaget efter ett rekonstruktionsförsök var tvugna att begära företaget i konkurs i oktober.
Nu har verksamheten köpts av ADAL Lackeringsteknik AB. Syftet med förvärvet är att ytterligare stärka företagets utbud för Svensk tillverkningsindustri. ADAL Lackeringsteknik AB kan nu genom förvärvet tillhandahålla avancerad ytbehandling och lackering även i de fall där investering i en ”egen” lackeringsanläggning hos tillverkaren inte är motiverat. Förvärvet utgör således ett välkommet komplement till ADAL Lackeringsteknik AB övriga utbud med design- tillverkning samt installation och service av kompletta lackeringsanläggningar för tillverkningsindustrin.

-Efter en tid med viss utslagning av kapacitet ilackeringsbranschen har orderingången stabiliserats på en lägre nivå än tidigare. Sprut & Bränn står nu mycket starkt rustat att dels möta den konjunkturuppgång som redan börjar märkas, men även att fylla den lucka som uppstått p.g.a. att en lång rad lackeringsföretag slagits ut helt och avvecklats i krisens spår. Vi märker tydligt detta i form av ett ökat antal förfrågningar från underleverantörer till fordonsindustrin, där Sprut & Bränn sedan många år är godkänt för leverans av lackerade ytor till både Volvo och Scania. Vi har ledig maskinkapacitet att fylla, men även på nuvarande nivå är företaget nu i god ekonomisk balans. Allt i företaget står således klart för tillväxt!, säger Jan Stridh, Ny VD och ägare till företaget.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079