23948sdkhjf

Bevisa att ni är bäst

Vilket ansvar har man för sina underleverantörer och hur blir man konkurrenskraftig, det var några av de frågor som bland annat Saabs inköpschef gav svar på under Elmia Subcontractor.
De svenska underleverantörerna är duktiga och konkurrenskraftiga, våga visa att ni är bäst.

Under andra mässdagen på Hot Spot diskuterades underleverantörerna från inköparnas synvinkel. Med till debatten var Martin Larsson inköpsdirektör från Saab Automobile, Bengt Sandin Miljöchef på Eniro samt Magnus Boman, Purchasing Director, Purchasing Commercial Systems, Scania AB.

Här var det bland annat de svenska leverantörers konkurrenskraft som var i fokus.

- De svenska underleverantörerna ligger bäst till och kostnadsmässigt har de goda möjligheter, säger Martin Larsson. Dessutom börjar Saab satsa på det lokala och här finns det stora möjligheter för de svenska underleverantörerna.

Inköpsföretagen vill bygga goda realtioner med sina underleverantörer och stötta dom även i dåliga perioder.

- Inköparna har ett ansvar, de skall tillåta sina leverantörer att tjäna pengar, säger Bengt Sandin

En inköpare är inte bara en inköpare, det är en person som skall sälja underleverantörens produkter in i det egna företaget. Därför är det otroligt viktigt att de svenska underleverantörerna lär att sälja sig själva. Våga visa att ni är duktiga och dämpa er inte när det är någonting ni är duktiga på.
Dessutom skall en duktig underleverantör våga satsa.

- När volymerna går upp finns det möjligheter, därför måste sälj jobbet börja redan nu, det är för sent när konjunkturen har vänt säger Magnus Boman.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094