23948sdkhjf

Motoman ser ljuset: ”Glädjande stort intresse på svetsmässan i Essen”

Motoman satsade med nytt styrsystemet, och det var glädjande nog ett förvånansvärt stort intresse, med tanke på konjunkturen.
Motoman satsade med det nya styrsystemet DX100 hårt på världens största svetsmässa, ”Schweissen & Schneiden” i tyska Essen. Med nya gantrys och en visningsanläggning med sju robotar på bara fyra kvadratmeter integrerade i samma styrsystem var det inte självklart att satsningen skulle gå att räkna hem. I alla fall inte med tanke på konjunkturen. Men efter att potentiella kunder sagt sitt ser det ljusare ut.

– Det var glädjande nog ett förvånansvärt stort intresse. När vi åkte ner hade vi inte alltför höga förväntningar, men efter att ha pratat med våra besökare vände de uppåt. Det ser mer positivt ut nu, säger Christer Börjesson, säljansvarig för svetssystem.

Motomans robotar arbetade mycket tätt, mycket snabbt och mycket integrerat, på en yta om bara fyra kvadratmeter. De visade att det nya styrsystemet DX100 klarar höga hanteringshastigheter med fullständig precision.

Vidare visades nya gantrys – åkbanor för hängande robotar – som klarar hastigheter om 1,5 meter per sekund.
– Hög åkbanehastighet är speciellt viktigt i anläggningar som hanterar stora objekt, för att få ned transporttiderna mellan svetsställena, säger Christer Börjesson.

Svetsmässan i Essen räknas som världens största svetsmässa och den arrangeras vart fjärde år. I år var antalet utställare färre än tidigare, liksom antalet besökare, men trots det var intresset stort för nya svetslösningar.

– Förutom från nordiska och tyska besökare, var intresset stort också från övriga världen, främst Brasilien, Nordamerika och Ryssland, enligt Christer Börjesson.

Motoman Robotics är ett av Sveriges största systemhus för automation. Företaget etablerades på 70-talet i Torsås och är idag en del av den japanska Yaskawa-koncernen som utvecklar och tillverkar robotar i hela världen. Motoman levererar såväl enstaka robotar som kompletta anläggningar.

Christer Börjesson, säljansvarig svetssystem
Tfn: 0730 – 798 938
christer.borjesson@motoman.se

Max Hasselblatt, pressansvarig Sverige
Tfn: 0730 – 23 88 84, eller 08 - 556 973 40
max@informedia.se


Motoman Robotics är idag världens största tillverkare av industrirobotar med mer än 200 000 robotar installerade i hela världen. Företaget ingår i den japanska koncernen Yaskawa Electric Corporation. Huvudkontoret för norra Europa ligger i Kalmar. Produktionsenheter finns i Sverige, Tyskland och Slovenien. Företaget har 210 anställda i Sverige och omsatte 2008 1,8 miljarder kronor. Globalt omsätter 8500 anställda 27 miljarder kronor. I Sverige finns Motoman i Kalmar och Torsås.

www.motoman.eu/se

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094