23948sdkhjf

Starkt resultat från Sweco

Sweco redovisar ett starkt resultat och företaget ser tillväxtmöjligheter på befintliga och nya marknader.
Resultatet före skatt uppgick till 350,6 MSEK och nettoomsättningen uppgick till 3 909,6 MSEK.

Koncernchef Mats Wäppling kommenterar:

- Sweco presenterar ett starkt resultat efter nio månader trots en fortsatt svag konjunktur. Justerat för kalendereffekten med färre antal tillgängliga timmar och 2008 års premierabatt från Alecta, är rörelseresultatet i stort sett i nivå med föregående års resultat

- Marknadsutvecklingen är svårbedömd. Efterfrågan är oförändrat svag för delar av våra industrirelaterade tjänster och marknaden för vissa byggrelaterade tjänster har försämrats. I Baltikum märks ökade aktiviteter och en förbättrad orderingång. På samtliga marknader råder en stabil efterfrågan inom miljö, energi och infrastruktur. I Norge och Sverige fortsätter vi att rekrytera nyckelkompetenser inom dessa områden.
Generellt sett börjar marknaden stabiliseras.

- Under det tredje kvartalet har Sweco fått flera stora uppdrag. Bland annat en order i Jordanien på 130 MSEK i samband med att landet satsar på att förbättra tillgången på dricksvatten till huvudstaden Amman samt två omfattande energiuppdrag i Ryssland för sammanlagt 80 MSEK, som innebär att leda och övervaka uppförandet av nya kraftvärmeverk i Moskva och Sochi.

- Vår tillväxtstrategi ligger fast. Swecos starka finansiella ställning gör det möjligt att fortsätta växa under lönsamhet och beredskapen att tillvarata nya möjligheter är fortsatt stor. Det handlar om tillväxtmöjligheter genom förvärv på såväl befintliga som nya marknader i Europa.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078