23948sdkhjf

Stororder till ABB

Beställningar på transformatorer och sjökabel från Svenska Kraftnät – ingår i projektet Stockholms Ström
ABB har tagit hem en stororder från Svenska Kraftnät på två transformatorer och sjökabel.

”Det här är den största transformatorordern från Svenska Kraftnät på mycket länge. Transformatorerna är på 750 MVA vardera och har en transportvikt på över 300 ton. När de är installerade väger de nästan 500 ton”, säger Hans Ernström, marknadschef på ABB:s affärsenhet Power Transformers.

Stockholms Ström innehåller ett femtiotal olika delprojekt och syftet är att förstärka och förnya elnäten i hela Stockholmsregionen bland annat genom att ersätta luftledningar med nedgrävda kablar. Totalt handlar det om cirka 15 mil luftledningar som ska rivas vilket också innebär att värdefull mark kan frigöras för bebyggelse.

En uppgift för den nya transformatorstationen är att transformera ner spänningen från en 400 kV-länk till 220 kV-nätet i Danderyd. Dessutom ska den ingå i en ny högspänningsring för Stockholm via en 400 kV-kabel placerad i en 13 kilometer lång tunnel som ska borras från Anneberg till Skanstull.

Allt ska vara installerat och klart för driftsättning nästa höst.

”Även för oss så är det här en mycket viktig och intressant order”, säger Nils-Erik Lindberg, ansvarig säljare vid ABB i Karlskrona.

Källa: pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.157