23948sdkhjf

Nyuppfinning får miljoner

Crossborder Technologies har uppfunnit en ny lätt lastpall av stålplåt och aluminium, nu får de riskkapital bland annat från Volvo.
Den nya lastpallen är lätt, långlivad och utrymmessnål och konkurrerar med de existerande träpallar och tunga stålpallar som finns på marknaden idag.

Crossborder Technologies har utvecklat pallen som kommer tillverkas hos Ljungsarps Verkstad i Ljungsarp.

– Vi har kommit till ett läge då vi känner att vi utvecklat pallen färdigt. Vi behövde nyemissionen för att bygga upp produktionskapaciteten, säger Crossborders vd Christer Lundius.

– Vi vänder oss till kunder med stora returpallsystem. Och beslutar man sig för att gå över till våra pallar handlar det inte om att byta ut 300 träpallar, då rör det sig om order på 50 000 pallar på en gång. Då kan vi inte sitta och vänta, vi måste ha produktionskapacitet när en order kommer.

Claes Nordström är uppfinnaren bakom Crossborders pallsystem och han bildade företaget tillsammans med Lennart Nillsson. I starten fick de finansiering från riskkapitalbolaget Midroc men nu kommer det nya ägare in i bolaget, bland annat Volvo AB och familjen Bismar.

I och med de nya ägarna kommer det in 20 miljoner färskt riskkapital till företaget.

Källa: Nyteknik

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.172