23948sdkhjf

Autoliv inviger ny unik testbana i Vårgårda

Världens ledande bilsäkerhetsföretag Autoliv Inc. har invigt en unik testanläggning i Vårgårda för testning av s k pre-crash system och aktiva säkerhetssystem.
Tack vare passiva säkerhetssystem, som t e x bilbälten med försträckare och krockkuddar, har säkerheten i bilar förbättrats väsentligt de senaste årtiodena. Nästa steg för att ytterligare förbättra säketheten kan vara s k pre-crash system eller aktiva säkerhetssystem.

Autolivs ny testanläggning är byggd som en liten stad med gator och byggnadskulisser för att på ett säkert och realistiskt sätt kunna utvärdera olika kritiska situationer vid körning i stadsmiljö. I "staden" kan Autoliv göra försök med radar, laser, vision (kamera) och andra sensorer som kommer att ingå i framtida bilars pre-crash system och aktiva säkerhetssystem. Dessa sensorteknologier kan användas för att styra och bromsa bilar för att undvika eller lindra krockar. För att skapa en så verklighetstrogen trafikmiljö som möjligt finns vid testanläggningen också självgående ballongbilar och fotgängardockor.

För mer information besök vår hemsida www.testcenter.autoliv.com

Ytterligare upplysningar:
Henrik Kaar, Bitr. Informationschef, Autoliv Inc. 08-587 20 614

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078