23948sdkhjf

Kopparberg Mineral köper Lundin Mining Exploration AB

Avtalet ger Kopparberg Mineral rätten att ta över 52 undersökningstillstånd, unika geofysiska data från flygmätningar, personal, utrustning samt information från mer än 1 200 diamantborrhål.
Genom förvärvet blir Kopparberg Mineral en ledande basmetallprospektör i Sverige. Bland projekten finns Eva, en massiv sulfidfyndighet i Skelleftefältet, samt flera mycket välutvecklade basmetallprojekt i centrala Sverige. Lundin Minings portfölj av undersökningstillstånd i Bergslagen passar utmärkt ihop med den som Kopparberg Mineral besitter. Kopparberg Mineral får med avtalet en oinskränkt rätt att utveckla dessa inmutningar, medan Lundin Mining behåller en rätt att återinträda i de projekt som utvecklas till betydande mineraltillgångar. I samband med förvärvet kommer ett kapitaliseringsbehov att uppstå för driften av den nya verksamheten

"- Kopparberg Mineral får genom det här avtalet en unik möjlighet att vidareutveckla de betydande investeringar som Lundin Mining under flera år har gjort i Sverige. På detta sätt kan vi ta ett stort steg framåt i bolagets utveckling och Lundin Mining behåller en möjlighet att komma tillbaka i de projekt där vi får fram betydande fyndigheter. De blir då en stark partner till Kopparberg Mineral", säger Thomas Lundgren VD, Kopparberg Mineral.

Lundin Mining, Senior Vice President Neil O'Brien säger i en kommentar. "- Vi ser i Kopparberg Mineral en utmärkt partner för att vidareutveckla våra inmutningar och vi hoppas att de skall leda till viktiga upptäckter som en dag kan bli till gruvor."

För ytterligare information kontakta:
Thomas Lundgren, VD
Tfn: 070-397 25 24
E-post: thomas.lundgren@kopparbergmineral.se

Kopparberg Mineral AB är ett mineralprospekteringsbolag med sin kärnverksamhet i Bergslagen. Bolagets långsiktiga strategiska målsättning är att skapa ett betydande mineralbolag genom investeringar i prospektering. Kopparberg Mineral har beviljats totalt 15 undersökningstillstånd om cirka 6 100 hektar.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Klara Trydell årets Lagneborgpristagare
De tillverkar fältkaminer till krigsdrabbade i Ukraina
Metallpriserna i november
Plåtbearbetningsföretaget investerar för framtiden
Triwa och SSAB:s först med konsumentprodukt i fossilfritt stål
MID 2022: Besök hos ABB
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.172