23948sdkhjf

Orderrekord i oktober

Helsingborgsföretaget Processfilter Sweden AB har haft en kraftig orderingång i oktober. Vill allt sig väl etablerar företaget sig också i Brasilien nästa år.
Ett ordervärde på 35 miljoner fördelat på SSAB i Oxelösund och på tre anläggningar till Ryssland och USA. Ordern innebär nyanställningar och nytt kontor i Stockholm. Dessutom sneglar företaget på att etablera sig i Brasilien nästa år.

– Trots en turbulent omvärld har vi haft en rekordstor orderstock i oktober och generellt ett mycket bra år, berättar Niclas Blomquist, vd för Processfilter.

I dagarna tecknades avtal med SSAB kring en filteranläggning för deras kokshantering. Anläggningen hanterar luftrening på ca 500 000 m3/tim och har ett ordervärde på drygt 20 miljoner. Processfilter har dessutom tagit hem tre nya ordrar från en stor världsledande hygientillverkare till deras anläggningar i Ryssland och USA.

– Det visar att vi gör ett bra arbete. Våra kunder ser stora fördelar med svensktillverkade produkter för en smidigare hantering av support och garantier. En annan aspekt är att kunderna menar att vi på ett enkelt och övergripande sätt kan beskriva avancerad teknik, en viktig del vid projektering och förarbete, enligt Niclas Blomquist.

Processfilter levererar idag anläggningar till företag över hela världen. Huvudkontoret finns i Helsingborg. I dagarna åker en delegation till Sao Paolo i Brasilien för att där utvärdera pågående marknadsaktiviteter tillsammans med Exportrådet. Slår allting väl ut är tanken att etablera sig i Brasilien under våren 2010.

– Vi ser Syd-Amerika som en spännande och växande marknad och Brasilien som en väl vald plats att utgå från vid bearbetning av länder i dess närhet, berättar Niclas Blomquist.

Företaget har idag drygt 20 anställda och räknar med att nyanställa både ingenjörer och projektledare.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095