23948sdkhjf

Nytt, lätt och kostandsfritt "hjälpverktyg" till industrin.

Premiär på en ny kostnadsfri databas som gäller järn- och stålkvaliteter.
Företaget Global Supplier Aps och Global Supplier Stockholm AB har byggt upp en databas för att få fram rätt stålkvalitet eller alternativ till dem man redan använder, för att kunna uppgradera maskinkonstruktioner där man behöver en stålkvalitet som är starkare än den man redan använder och på så sätt förbättra konstruktionen.

Vi har lagt vikt på att bygga upp ett mycket enkelt sökverktyg som kan användas av alla och som bara visar järn-och stålkvalitet som förhållandevis är lätt att anskaffa. Vi har uteslutit en rad exklusiva förslag som det i praktiken är omöjligt att köpa in säger den portugisiske ingenjören Marco Maduro som har utvecklat databasen.

Användar interfacet har vi medvetet gjort mycket enkelt. Man kan endast söka på materialets allra viktigaste mekaniska egenskaper dvs materialets sträk- eller brottgränsa eller på materialets namn och nummer.

Om vi hade valt att ta med alla de parametrar, som man kan tänka sig, skulle detta bli ett verktyg för stålspecialister.
Målet är att ge inköpare och tekniker ett verktyg, som man inte behöver vara stålspecialist, för att kunna använda, säger Marco Maduro.

Databasen är rensad från all försäljningsreklam som man så lätt utsätts för när man letar på internet, berättar Michael Andersen
-Det är inte avgörande för oss , som köper in globalt, om en stål latta har fått ett smart eller trist namn.
Det som är avgörande är materialets mekaniska egenskaper, priset och leveranstiden.

Om det finns eller man inte kan hitta vissa stålkvaliteter i databasen eller om man har förslag på förbättringar tar vi tacksamt
emot förslag, som vi kommer att beakta vid nästa uppdatering, säger Michael Andersen.

E-postadress till förslag och förbättringar: materialdb@globalsupplier.eu .

www.globalsupplier.se/searching.

Källa: Pressmeddelande från Global Supplier

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125