23948sdkhjf

CO2 neutral fabrik

CO2 neutral fabrik och världens renaste måleri, Volvo Lastvagnars hyttfabrik i Umeå har gjort en strålande insats på miljöområdet.
I samband med Europaministermötet i Umeå 14-16 oktober presenterade Volvo Lastvagnar det framgångsrika miljöarbetet vid hyttfabriken i Umeå. Företaget har under flera år satsat kraftfullt på att effektivisera energianvändningen och målet är att vara en koldioxidneutral fabrik med lokalt producerad energi inom ett par år. Energiförbrukningen har minskat med 30 procent per producerad hytt under de senaste tio åren, samtidigt som produktionsvolymerna ökat rekordartat.

"För oss är Umeå ett föredöme och en symbol för vårt miljöarbete. Fabriken har under flera år mycket framgångsrikt arbetat med miljöfrågorna, drivit fram innovativa lösningar och på ett konkret sätt visat att det gagnar både företaget och miljön", säger Lars Mårtensson miljöchef på Volvo Lastvagnar.

Idag är 90 procent av energiförbrukningen förnyelsebar. Målet är 100 procent.

Arbetet med miljömålen har också lett till energieffektiviseringar och miljömässiga förbättringar i fabrikens måleri. I flera olika omgångar har måleriet moderniserats och produktionen effektiviserats, därmed har förbrukningen av färg och lösningsmedel reducerats och utsläppen till luften minskat rejält.

"Nu är vi världens renaste måleri när det gäller utsläpp av lösningsmedel till luft och har ambitionen att vara så även i framtiden", säger Anders Olausson platschef vid Volvo Lastvagnar, Umeå. "Vi tänker arbeta vidare för att bli ännu bättre både när det gäller miljöpåverkande utsläpp och energiförbrukning. Vi ser att det vi gör är bra för miljön men också att det leder till bättre produktionsekonomi för oss", avslutar han.

Läs hela pressmeddelandet här.


Källa: newsdesk

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078