23948sdkhjf

Genombrott i Brasilien för Shapeline

Den ledandande brasilianska ståltillverkaren Usiminas har valt att använda Shapeline system för att mäta planhet i plåtverket i Ipatinga, Brasilien.
Den ledandande brasilianska ståltillverkaren Usiminas har valt att använda Shapeline system levererade lokalt av Thermo Fisher Scientific för att mäta planhet i plåtverket i Ipatinga, Brasilien.

Lägre produktionsnivåer på grund av det rådande konjunkturläget ses som en möjlighet av Usiminas att förbättra sin förmåga att producera högkvalitativ och konkurrenskraftig stålplåt.

Efter en omfattande utvärderingsprocess beslutade sig företaget för att låta Shapeline AB tillhandahålla de mätsystem som behövs för att trimma och driva tillverkningen av stålplåt för den brasilianska och internationella marknaden.

Den inledande ordern är på tre kompletta system med de högsta tänkbara kraven på kapacitet och noggrannhet. Systemen kommer att levereras av Usiminas partner för mätsystem, Thermo Fisher Scientific.

“Denna första implementering i Brasilien och dessutom i så stor storlek ger oss möjlighet för oss på Shapeline att röra oss mot strömmen och faktiskt öka våra affärer och vår internationella närvaro”, säger Shapelines VD, Pär Kierkegaard. ”Vi har levererat till plåtverk som ligger i teknisk framkant under en ganska lång tid nu och med denna order har vi klart etablerat oss som världsledande inom vårt område. Shapeline system mäter från Korea i öster till Brasilien och USA i väster.”

Källa: Shapeline

Om Shapeline
Shapeline metod att mäta planhet och bredd på metallprodukter (band och plåt) används i hela välden. Tillämpning varierar från stränggjutning till färdigställda band- och plåtprodukter.

Om Usiminas

Usiminas är en stor stålproducent i Latinamerika, de stora stålverken i Brasilien har en total kapacitet på 9,5 millioner ton stål per år, vilket är 28% av Brasiliens totala kapacitet. Under 2006 producerade företaget 8,8 millioner ton råstål och 7,9 millioner ton valsat stål.

Om Thermo Fisher Scientific
Thermo Fisher Scientific Inc. (NYSE: TMO) är världsledande på att tillhandahålla de tekniska vetenskaperna med möjligheten att göra världen mer hälsosam, renare och säkrare. Med omsättning (2008) på 10,5 miljarder dollar har de ungefär 34 000 anställda och betjänar mer än 350 000 kunder inom läkemedel, bioteknik, sjukhus, laboratorier, forskningsinstitutioner och statliga myndigheter. Dessutom till miljö- och tillverkningsindustrin för alla typer av processtyrning.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094