23948sdkhjf

Verkstadsföretag i konkurs

Ett verkstadsföretag i Östersund lämnade in en konkursansökan på torsdagen. Ordertorka på svarvade produktioner uppges vara orsaken till konkursen.
Östersunds Automatsvarvning AB lämnade in en konkursansökan till Östersunds tingsrätt på torsdagen. Orsaken uppges vara att ordertorka på svarvade produkter.

Östersunds Automatsvarvning grundades 1972 och sysselsatte vid konkursen 20 personer.

Till konkursförvaltare har utsetts Jan Lindahl som berättar att beställningarna mer eller mindre har upphört. Orderminskningen var på 30 procent redan i augusti och sedan har den legat 60 procent under hösten. Ordertorkan samt maskininvesteringar som gjordes före finanskrisen ledde till en likviditetskris.

Östersunds Automatsvarvning var underleverantör till bland andra ABB och Husqvarna.

Källa: Östersundsposten

Om företaget
Östersund Automatsvarvning AB startades i Östersund 1972 med 2 anställda. De första 20 åren byggdes verksamheten upp runt automatsvarvning i stora serier. För att möjliggöra en rationell produktion förvärvades 1985 egna lokaler på 3 500 kvm. Under åren har maskinparken utökats med CNC-svarvar och CNC-flerop. för att bli en mer komplett leverantör. I dag innehåller maskinparken 2000-talets teknik när det gäller både CNC- och PNC-maskiner samt en- och flerspindliga automatsvarvar. En del av de tidigare maskinerna finns kvar och totalt består maskinparken av ett 25-tal maskiner. Vid starten krävdes inga avancerade administrativa system.I dag sitter alla datorer och CNC-maskiner ihop i ett nätverk. Användning av internet samt affärer med hjälp av EDI är idag en naturlig del i det administrativa jobbet.


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.062