23948sdkhjf

Foundry Solutions tar miljonorder

NovaCast Foundry Solutions har fått order på ett processtyrprogram samt tre simuleringssystem från tre nya kunder - totalt ordervärde 1,5 miljoner.
NovaCast Technologies dotterbolag NovaCast Foundry Solutions har fått order på ett ATAS processtyrprogram samt tre NovaFlow&Solid simuleringssystem från tre nya kunder.

Ordervärdet uppgår till ca 1,5 MSEK. Därutöver tillkommer årliga service- och supportavtal (TPA).

De nya kunderna är dels en industrivaruproducent i Japan, dels en gjuterigrupp i Sverige samt en universitetslicens till University of Prague.

Källa: NovaCast

Om bolaget
NovaCast Foundry Solutions bedriver utveckling av programvaror som täcker hela behovet hos ett gjuteri, från planering till process- och kvalitetskontroll. Foundry Solutions kunder är järn-, stål-, och metallgjuterier på en global marknad. Antal installerade licenser uppgick vid halvårsskiftet till 654 i 43 länder. Foundry Solutions har i sin portfölj, förutom produktlinje Graphyte för kompaktgrafitjärn (CGI), programvaran NovaFlow&Solid för simulering och optimering av gjutningsförloppet, processtyrningssystemet ATAS för grå- och segjärn, samt Metal Master och Foundry Technology. Dessa utgör basen för verksamheten och leder till stora effektiviseringsvinster för gjuterierna. I Foundry Solutions totalerbjudande till kunderna ingår också rådgivning och successiv förmedling av processteknologi via ett så kallat Technology Partner Agreement (TPA). Dessa avtal genererar repetitiva årliga intäkter. Under senare år har andelen TPA ökat för de viktiga programvarorna och vid halvårsskiftet hade 203 kunder tecknat teknikavtal.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.596